O nama

Više od dve decenije ASW Inženjering plasira sopstvene proizvode u oblasti informacionih tehnologija i realizuje složene projekte, da bi odgovorio raznovrsnim potrebama svojih korisnika.

Naših 60 inženjera, IT stručnjaka, razvija savremena i kompletna softverska rešenja, međutim naša delatnost takođe podrazumeva i savetovanje i optimizaciju organizovanja poslovnih procesa, sve sa ciljem unapređenja poslovanja i pospešenja poslovnih rezultata klijenta.

Kvalitet i prilagodljivost naših rešenja, kao i podrška pri eksploataciji sistema, omogućili su nam saradnju sa više od 100 kompanija iz različitih grana industrije, i pružili priliku da razvijamo svoj proizvodni portfolio kroz implementaciju kompleksnih informacionih sistema.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i ekspertizi, ASW Inženjering svojim klijentima može da ponudi: isporuku sopstvenih proizvoda, usklađivanje rešenja sa zahtevima i potrebama korisnika, izradu rešenja po principu „ključ u ruke“ na osnovu podnete specifikacije klijenta, integraciju kompleksnih sistema, podršku i održavanje informacionih sistema, kao i usluge outsourcing-a.

Naša Istorija

Godine našeg poslovanja obležene su uspehom i permanentnim rastom. Realizacija kompleksnih projekata u oblasti infomacionih tehnologija omogućila nam je da kontinuirano napredujemo, ne samo u kadrovskom, već i u smislu tehnološkog razvoja, pa smo pozicionirani kao jedna od vodećih softverskih kompanija u Srbiji.

1990.

ASW Inženjering d.o.o. osnovan je 1990. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, a nastupa kao kompanija koja nudi proizvode i usluge u oblasti informacionih tehnologija.

1992.

Od maja 1992. preduzeće nastavlja svoje poslovanje u Beogradu, Srbija. Stalan rast i sve veći broj zadovoljnih klijenata omogućava širenje poslovanja i van granica Srbije.

1995.

U januaru 1995. godine, u saradnji sa lokalnim partnerom, otvoreno je i predstavništvo ASW Inženjering-a u Ljubljani.

1997.

U februaru 1997. godine počinje sa radom ASW Inženjering u Bijeljini, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

Section image

Gde Smo Krenuli

Misija

Naša misija nije samo da infomišemo javnost o našim uslugama i proizvodima, već da podignemo svest korisnika o informatičkim rešenjima kao načinu profitabilnog i profesionalnog dostizanja poslovnih ciljeva. Pored toga, nastojimo da u što kraćem roku (putem modernih tehnoloških dostignuća) ponudimo adekvatna rešenja, koja garantuju dugoročnu i uspešnu saradnju sa poslovnim partnerima u zemlji i u regionu.

Vizija

Vizija ASW Inženjeringa je jasna: zadržati status prepoznatvljive, inovativne i visoko profesionalne softverske kompanije, sa preformansama proizvoda i usluga koji je pozicioniraju na vodeće mesto u zemlji i regionu; kontinuiran rast tržišnog udela i kvalitet koji gradi dugoročne partnerske odnose sa novim i postojećim klijentima.

Ciljevi Razvoja

Dosadašnji razvoj i iskustvo dozvoljavaju nam da sebi postavljamo ciljeve na čijem ostvarenju aktivno radimo. Zato su ciljevi ASW Inženjeringa:

01
Brzo širenje distributerske mreže u regionu
02
Razvoj tehnologije i prilagođavanje proizvoda cloud okruženju
03
Kontinuirano usavršavanje proizvoda sa namerom da se predvide potrebe korisnika

Sertifikati Kvaliteta

ISO/IEC 20000-1:2018

Sistem Upravljanja IT Uslugama

Sertifikacijom prema standardu ISO/IEC 20000-1:2018, ASW je uspostavio efikasan i efektivan sistem upravljanja IT uslugama (SMS). Rezultat implementacije navedenog sistema ima za cilj da uspešno isporuči i kontinuirano održava definisani nivo sistema upravljanja uslugama ka korisniku.

Zanimljivost: ASW Inženjering je treća IT kompanija u Srbiji koja se sertifikovala prema standardu ISO/IEC 20000-1:2018 i uspostavila sistem upravljanja IT uslugama.

ISO 9001:2015

Sistem Upravljanja Kvalitetom

Sertifikacijom prema standardu ISO 9001:2015, ASW Inženjering je uspostavio efikasan i efektivan sistem upravljanja kvalitetom (QMS). Primenjen je procesni pristup, odnosno upravlja se procesima sa tendencijom da izlaz iz procesa bude najbolji mogući rezultat. Redovnom revizijom sistem se kontinuirano održava i unapređuje sa ciljem da se ispune potrebe i očekivanja korisnika.

ISO/IEC 27001:2013

Sistem Menadžmenta Sigurnosti Informacija

Sertifikacijom prema standardu ISO/IEC 27001:2013, ASW je uspostavio efikasan i efektivan sistem upravljanja sigurnošću informacija (ISMS). Oblast sertifikacije su standardi koji predstavljaju sistem menadžmenta zaštite i bezbednosti informacija.

Zanimljivost: ASW Inženjering je među prvim IT kompanija u Srbiji koja se sertifikovala prema standardu ISO/IEC 27001:2013 i uspostavila sistem upravljanja sigurnošću informacija.

ISO 22301:2012

Sistem upravljaja kontinuitetom poslovanja

Sertifikacijom prema standardu ISO 22301 ASW Inženjering je uspostavio efektivan i efikasan sistem upravljaja kontinuitetom poslovanja. Ovo je okvir u kom kompanija urpavlja svim aspektima kontinuiteta sa ciljem da se sistem zaštiti od, smanji verovatnoća, pripremi za, odgovori na I održi stabilnost u slučajevima kada se dese ili ako se proceni da mogu da se dese pretnje, odnosno neželjeni uticaji na poslovanje

Nagrade

Beogradski Pobednik – 2016

Nagrade Privredne komore Beograda „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2015. godini uručene su 20. juna 2016. godine predstavnicima devet najboljih kompanija.

Najbolje Iz Srbije – 2010

Ministarstvo trgovine i usluga, Privredna komora Srbije i dnevni ekonomski list „Privredni pregled“ dodelili su u decembru 2010. Specijalnu statuu (prvo mesto) asw:dominus sistemu u kategoriji Brend usluge. U konkursu je tada ukupno učestvovalo 217 brendova, a prijave je poslalo više od 100 kompanija.

Infofest, Priznanje za Kvalitet Projekta – 2010

Stručni žiri je na sajmu informatičkih dostignuća INFOFEST 2010. godine dodelio nagradu kompaniji ASW Inženjering.

Nagrada za Inovativna Mala i Srednja Preduzeća – 2006

Centralnoevropska inicijativa koju čine 18 članica iz centralne, istočne i jugoistočne Evrope na svečanoj dodeli nagrada održanoj u Trstu dodelila je nagradu ASW Inženjeringu.

Vesti

Post card image

In Memoriam - g. Nenad Avlijaš

Sa neizmernom tugom obaveštavamo kolege, partnere i prijatelje kompanije ASW Inženjering da nas je 11.01.2021.godine iznenada napustio njen osnivač i generalni direktor g. Nenad Avlijaš

Pročitaj više
Post card image

We're featured in CorD Magazine

CorD Magazine: "The current pandemic has brought numerous challenges to companies and producers of business software. One of them is intensive work from home. Is ERP in the cloud one of the best solutions?"

Pročitaj više