Najnovije Vesti

ASW Multi-tenant aplikacija za akvizicije

Supernova, poslovni koncept koji je nastao akvizicijom pojedinih telekomunikacijskih kompanija zbog razvoja biznisa i objedinjavanja resursa, će uskoro koristiti ASW multi-tenant rešenje na Cloud-u. Cilj je omogućavanje skalabilnosti, optimizacije i centralizacije poslovnih procesa.

ASW ERP (asw:dominus) na Oracle Cloud-u za Marriott

Jula 2019. ASW Inženjering podiže svoj ERP na Oracle Cloud, da bi zadovoljili potrebe hotela Marriott u Banja Luci.

ASW CRM Android Aplikacija

ASW Inženjering je razvio CRM Android aplikaciju za stanarske usluge firme ESON Group.

Belgrade Business Run 2019 - ASW tim i najmlađa učesnica, mala Nina

Belgrade Business Run 2019 - Trkački tim kompanije ASW Inženjering ove godine bio je pojačan sa najmlađom učesnicom, malom Ninom koja je osvojila srca svih učesnika.

ASW na PlayMediaDay04 2019

Arhitekta u timu ASW Laboratorije za mašinsko učenje Danijel Subotić, koji je ujedno i asistent na Matematičkom Univerzitetu u Beogradu, predstavio je temu mašinskog učenja u maloprodaji. Danijel je objasnio kako ASW inteligentni „real-time decision engine“ daje uvide i preporuke pomoću dubokog poznavanja korisnika i njihovih navika. Vrednost u njima se otključava zahvaljujući integraciji sa postojećim informacionim sistemima i visokom nivou vizualizacije.

ASW na Technobank 2019 u Beogradu

Filip Jekić i Danijel subotić, članovi ASW Laboratorije za Mašinsko Učenje, održaće predavanje pod nazivom “Real Time Decision Engine” gde će svim prisutnima prikazati mogućnosti implementacije Mašinskog učenja u donošenju odluka i automatizaciji procesa.

Primena Mašinskog Učenja – Predavanje Na Elektrotehničkom Fakultetu

18.12.2018. godine predstavnici kompanije ASW su u saradnji sa Elektrotehničkim Fakultetom u Beogradu održali studentima predavanje na temu Primene Mašinskog učenja u biznisu.

„OPEN DAY“ – Moć Mašinskog Učenja

U utorak 06.11.2018. godine, u hotelu "Constantine The Great" u Beogradu održan je jesenji "Open Day – Moć Mašinskog učenja".

Tim bilding - Rafting Tarom

Za drugi  „Team building“ u ovoj godini odabran je rafting čamcima niz reku Taru. Iako je bio nizak vodostaj, bukova i prepreka je bilo dovoljno da ekipe u čamcima dožive pravi rafting andrenalin i uzbudjenje, a zaposleni ASW Inženjering su testirali svoje timske veštine kroz osnaživanje timskog duha i dosezanje zajedničkih ciljeva, ali i veslačke veštine! 

ASW Tim Za Mašinsko Učenje Pobednik Super Kartica Konkursa

Na finalnom dogadjaju „Super Konkursu“ čiji su organizatori Super Kartica, Mercator-S i Sberbank Srbija, među 70 prijavljenih kompanija učesnika konkursa iz Srbije, Hrvatske, Nemačke, Velike Britanije, Tim za mašinsko učenje kompanije ASW Inženjering odneo je pobedu u finalu.

Izmena Obračuna PDV-a U Sistemu asw:dominus

S obzirom da je kao početak primene novog PDV pravilnika određen 01.07.2018, stručni tim ASW-a je kreirao koncept rešenja koji zadovoljava zahteve koje postavlja zakonodavac. Cilj je bio da se uz minimalne promene u radu dobiju propisani obrasci.

"OPEN DAY" – Maj 2018.

U petak, 25.05.2018. godine, u hotelu „88 Rooms“ održan je „Open Day“ događaj, na kojem je ASW okupio svoje partnere kako bi ih upoznao sa najaktuelnijim temama ali i predstavio unapređenja svojih postojećih rešenja.

Predstavljanje Proizvoda asw:maximus Na Technobank Manifestaciji

Technobank je manifestacija gde se prikazuju tehnološke inovacije vezane za bankarsko poslovanje i događaj ove vrste okuplja veliki broj domaćih i inostranih banaka. Ovo je jedno od retkih skupova gde bankari mogu razmenjivati svoja iskustva i znanja kroz edukativni prezentacioni deo izvođača.

Team Building – Februar 2018.

Dokaz da je prošlogodišnji „Team building“ ispunio sva očekivanja, pa i više od toga, jeste to što su zaposleni i ove godine odlučilii da na istom mestu provedu 4 dana zajedničkog odmora razvijajući  timski duh i druženje. Bankso se pokazalo kao odličan domaćin pružajući bogat sadržaj okružen planinskim vencima za skijaše i neskijaše.

Intervju Za Cord Magazin

Direktor kompanije ASW Inženjering, Nenad Avlijaš, u intervju za magazin CorD objašanjava kako ASW uspeva da održi korak sa globalnim IT trendovima i kako se bori sa svakodnevnim poteškoćama u domaćoj IT industriji. 

Projekat asw:machine Learning Na Tematskom Biltenu

ASW Partner Day

ASW Inženjering je u četvrtak, 19. oktobra 2017. godine, u sali Top of the Hub, na 25. spratu poslovnog centra Ušće u Beogradu organizovao izuzetno uspešan Partner Day skup.

Dr.Max Odabrao ASW Produkte

Češka grupacija „Penta Investments” je u Srbiji započela sa otvaranjem lanca apoteka pod nazivom Dr. Max. Ambiciozni planovi su da broj apoteka u našoj zemlji bude iznad 100 ali i da se ekspanzija prenese na ostala tržišta Jugoistočne Evrope.

Visoko Integrisani Sistem Za Upravljanje Skladištima U Novom Distributivnom Centru Kompanije Voli

Kompanija Voli d.o.o. jedan je od najvećih poslovnih sistema u Crnoj Gori i u poslednjih par godina intenzivno razvija i automatizuje poslovne procese. Otvaranje novog distributivnog centra, koji se prostire na 15.000 kvadratnih metara, zahtevao je unapređenje i usklađivanje WMS sistema (Warehouse Management System) sa procesima u kompaniji.

„Machine Learning“ Projekat

Kompanija ASW Inženjering je pokrenula projekat „Machine Learning“ koji podrazumeva disciplinu baziranu na najnovijim tehnologijama u oblasti „Big Data“ tehnologija. Cilj je stvaranje novih rešenja koja će pomoći našim korisncima da se adekvatno prilagode promenama na tržištu, dajući im tačnost i preciznost u procesu planiranja i predikcija. Ovu disciplinu koriste sve velike kompanije širom sveta i  ona predstavlja važan deo robotike i automatike.

Novi Partner – Metro Obuća

Metro Obuća je kompanija koja je napravila brend prepoznatljiv po kvalitetnoj obući i njihovim pristupačnim cenama. Jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji nam je ukazao poverenje i izabrao ASW  informacioni sistem koji će u potpunosti podržati sve poslovne procese kompanije i njenih 90 maloprodajnih objekata.

Belgrade Business Run 2017

Na Sava Promenadi, novom šetalištu pored reke,  22.06.2017. održana je druga po redu „Belgrade Business Run“ manifestacija na kojoj se takmičilo 819 trkača i trkačica iz 124 kompanije u trci na 5 km. U trci su učestvovali mešoviti timovi, po tri člana iz jedne firme. Kategorije takmičenja su bile:

Uspešna Sertifikacija ASW Akademaca

ASW Akademija nastavlja da osposobljava, a kroz sertifikaciju i motiviše mlade inženjere za rad u informatičkoj sferi.

Sertifikacija Zaposlenih

U toku proteklog meseca naše koleginice i kolege su uspešno prošli proces sertifikacije vezane za oblasti u kojima rade.

Kopernikus Technology – Unapređenje IIS

Kopernikus Technology d.o.o. je kompanija koja se bavi pružanjem usluga kablovske televizije i internet provajdinga uz impozantnu poziciju na srpskom tržištu u oblasti komunikacija i multimedije.

IIS u Kompaniji Medius iz Srema

Medius d.o.o. je trgovinski lanac koji se bavi prodajom robe široke potrošnje kroz veleprodaju i lanac maloprodajnih objekata u regiji Srema. Uvođenjem softvera za logistiku (WMS i TMS) omogućeno je optimalno snabdevanje 19 maloprodajnih objekata od kojih većina ima po tri kase, kao i snabdevanje svojih veleprodajnih kupaca.

ASW Tim Bilding

Ove godine je ASW Inženjering organizovao „Team Building“ na skijanju u najpoznatijem ski centru Bugarske, u Banskom. U periodu od 15.02. do 19.02. 30 zaposlenih je uživalo u udobnosti hotela Belvedere Holiday Club i fenomenalnim skijaškim stazama ovog centra.

Intervju Nenada Avlijaša Za Newsweek

Povodom navršavanja 33 godine od početka olimpijskih igara u Sarajevu, vlasnik i direktor kompanije ASW Inženjering, Nenad Avlijaš je u intervjuu za Newsweek Srbija odgovarao na pitanja o razvoju prvog ikada softvera koji je u realnom vremenu registrovao rezultate, kreirao statistike i upravljao celokupnim informaciono organizacionim sistemom igara.

Sistem za Upravljanje Dokumentima

Po osnovu javne nabavke raspisane od strane Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije, ASW Inženjering je na tenderu izabran kao implementator za „Document Management System“ (DMS), rešenje koje treba da standardizuje i optimizuje protok svih dokumenata u ovoj agenciji.

ASW Hosting Light platforma

ASW Hosting Light platforma – brz i efikasan put do kvalitetnog ERP rešenja uz minimalnu investiciju. U želji da izađemo u susret manjim i srednjim preduzećima kojima opcija značajnog ulaganja u softversku i hardversku infrastrukturu zarad obezbeđivanja kvalitetnog poslovnog softvera nije izvodljiva, odlučili smo da takvim potencijalnim klijentima pružimo ponudu hosting i najma softvera.

Iis Pekarske Industrije Sunce

Nakon snimka stanja u organizacionoj strukturi, praćenju robe i gotovih proizvoda, finansijama i knjigovodstvu, osnovnim  i materijalnim sredstvima, kadrovima, zaradama kao i proizvodnji u Pekarskoj Industriji Sunce, delu kompanije Qvattro Company d.o.o, ASW Inženjering je izradio projektnu specifikaciju Informacionog Sistema i pristupio isporuci i instalaciji standardnih programskih rešenja: asw:dominus (sa svim podsistemima, uključujući i proizvodnju), asw:opus, asw:logistic – TMS.

m:tel Banja Luka

asw:credis, integralno softversko rešenje namenjeno upravljanju sistemima za obračun i naplatu velikog broja korisnika, omogućilo je unapređenje usluga i komercijalnu ponudu m:tel-a u Banja Luci.

IIS Marmil D.O.O. u Produkciji

Na osnovu zahteva za uvođenjem Integralnog informacionog sistema u kompaniji Marmil d.o.o. a uskladu sa potrebama iskazanim u toku analize poslovnih procesa od strane ASW Inženjering-a, novi Integralni Informacioni Sistem kompanije Marmil je trebao da ispuni maksimalnu informatičku podršku svim poslovnim funkcijama, kontrolu nad resursima,formiranje realne slike poslovnog sistema u svakom trenutku, centralno praćenje i kontrolu svih maloprodajnih objekata, praćenje i kontrolu funkcija koje menjaju stanje poslovnog sistema, podršku za širenje poslovnog sistema i ostvarivanje strategijske prednosti kompanije Marmil u domenu kontrole i razvoja poslovnih procesa.

Intervju Direktora Avlijaša

Direktor kompanije ASW Inženjering gospodin Nenad Avlijaš je u intervjuu za Ekonomski Online, mediji koji pruža relevantne informacije iz sveta ekonomije i biznisa, govorio o IT sektoru u svetu i Srbiji. 

ASW u Medijima i Nagrada „Beogradski Pobednik“

Nagrade Privredne komore Beograda „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2015. godini uručene su sinoć (20. juna 2016. godine) predstavnicima devet najboljih kompanija.

Održan Je Još Jedan Tradicionalni Skup „OPEN DAY“

U četvrtak 09.06.2016. u hotelu „Konstantin Veliki“ održan je još jedan u nizu uspešnih „Open Day“ prezentacija, na kojem je ASW predstavio nova tehnološka rešenja i unapređene funkcionalnosti proizvoda: Online aplikacija za PDA u maloprodaji, asw:loyalty – napredci u vidu upravljačkih i monitoring funkcija, asw:portal – platforma za interakciju eksternih i internih korisnika sa informacionim sistemom, asw:libris – Document Managment System i integracija sa centralnim ERP sistemom asw:dominus, kao i primena savremene JSF tehnologije na ASW rešenja.

Goodwill Apoteka

Goodwill Pharma je kompanija, koja je u potpunosti u mađarskom vlasništvu, zapošljava domaću radnu snagu. Osnovni profil kompanije u početnom periodu je bio posredovanje u zapošljavanju ljudi na polju farmacije, a kasnije su bili ekskluzivni distributeri mnogih poznatih lekova. Poslednjih godina stavljaju veliki naglasak na razvoj svojih lekova i prirodnih dodataka ishrani. Do danas su postali jedna od vodećih farmaceutskih kompanija na teritoriji Mađarske a planiraju da to postanu i na tržištu Srbije.

Skijaški Tim Bilding

U predivnom kompleksu „Kraljevi čardaci SPA“, na Kopaoniku, ASW inženjering je organizovao Team building za svoje zaposlene. Blizu 30 zaposlenih je u periodu od 18.03.-20.03. boravilo na najlepšoj srpskoj planini, uživajući u skijanju i prelepom vremenu.

Svetski Renomirana Italijanska Kompanija

Calzedonia Group je modna maloprodajna kompanija specijalizovana za dizajn i prodaju čarapa, kupaćeg i donjeg veša.